.
Hírek arrow Hírek arrow Nonprofit pályázatok arrow Pályázat hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre, megújuló energiafelhasználásra
2015. October 10. Saturday 12:45
 
 
Pályázat hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre, megújuló energiafelhasználásra Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 30
GyengeJó 
ImageLakossági energiatakarékossági pályázatok... A korábbi pályázathoz képest nő a támogatás aránya, panel illetve egyéb iparosított technológiával épült lakás esetében is lehet pályázni,...

Tavasszal hirdeti meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a lakossági energiatakarékossági pályázatait.

Magasabb támogatási aránnyal ösztönöznék az energetikailag hatékonyabb, több pályázati célt megvalósító lakossági, illetve a megújuló energiahordozó felhasználás növelésére irányuló beruházásokat és emelnék a felvehető kedvezményes hitel összegét is.
A lakossági energia megtakarítást és a lakossági megújuló energiafelhasználást ösztönző beruházások támogatási rendszere várhatóan külön kiírásban jelenik meg.
A várható módosítások a NEP pályázati rendszerében:

- a lakossági energia megtakarítást eredményező és a lakossági megújuló energiafelhasználást eredményező beruházások támogatási rendszere külön kiírásként jelenik meg. Külön-külön pályázatként jelenik meg különböző energiatakarékossági célú beruházások és a több célt megvalósító beruházások támogatása is.

- a nem hagyományos építési módú, iparosított technológiával épített (panel, alagútzsalu, öntött, vasbeton-vázas és egyéb előre gyártott technológia) lakások egyedi beruházásaira is lehet majd pályázni,

- magasabb támogatási aránnyal lesznek ösztönözve az energetikailag hatékonyabb, több pályázati célt megvalósító lakossági beruházások, illetve a megújuló energiahordozó felhasználás növelésére irányuló beruházások,

- egyszerűsödik a pályázati csomag,

- várhatóan a NEP program része lesz a háztartási eszközök cseréjének ösztönzése is,

- nő a felvehető kedvezményes hitel összege.

 

A tervek szerint a NEP-2008 keretében az alábbi, energiamegtakarítást, illetve megújuló energiahordozó felhasználás növekedést eredményező pályázatok lesznek meghirdetve, várhatóan 2008. első negyedévében:

– NEP-2008-1: hagyományos építésű épületeken végrehajtott nyílászáró-csere vagy utólagos hőszigetelés, melynél a támogatás aránya 15%. A maximális támogatás 264.000 Ft, a felvehető kedvezményes hitel maximális összege 1.760.000 Ft.

–  NEP-2008-2: hagyományos építésű és nem hagyományos építésű, épületeken végrehajtott fűtés- és/vagy használati melegvíz-ellátás korszerűsítés, melynél a támogatás aránya 20%. A maximális támogatás 400.000 Ft, a felvehető kedvezményes hitel maximális összege 2.000.000 Ft.

– NEP-2008-3: hagyományos építésű és nem hagyományos építésű épületeken végrehajtott energiamegtakarítást eredményező több célt megvalósító beruházások; nyílászáró csere és/vagy utólagos hőszigetelés és fűtés- és/vagy használati melegvíz ellátás korszerűsítés együttesen, melynél a támogatás aránya 18%. A maximális támogatás 720.000 Ft, a felvehető kedvezményes hitel maximális összege 4.000.000 Ft.

– NEP-2008-4: a panel, illetve egyéb iparosított technológiával épült épületeken végrehajtott nyílászáró csere, melynél a támogatás aránya 15%. A maximális támogatás 264.000 Ft, a felvehető kedvezményes hitel maximális összege 1.760.000 Ft.

– NEP-2008-5: megújuló energiafelhasználás növelést eredményező beruházások melynél a támogatás aránya 25%. A maximális támogatás 1.000.000 Ft, a felvehető kedvezményes hitel maximális összege 4.000.000 Ft.

     További információ: www.gkm.gov.hu , Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.  

 

     (GKM)

 
< Előző   Következő >


Google
 
Advertisement
Kapcsolódó elemek
Jelenleg 4 vendég és 1 tag olvas minket
Szavazz te is!
Tervez-e pályázni a cége/szervezete a 2014-20-as időszakban?
 
Hasznos-e a pályázatíró?
 
Parnereink
Állásajánlatok Magyarországon
Jooble álláskereső
Advertisement
Advertisement
Hirdetés
Advertisement
Álláshirdetések.Eu

Álláshirdetés feladása ingyen!

Az Álláshirdetések.Eu ingyenesen teszi lehetővé álláshirdetések ingyenes feladását. A oldalt minden regisztrált felhasználó a saját felelősségére használhatja.

 
Pénzforrás PályázatPortál - hírek, információk a pályázatokról ; E-mail: penzforras@gmail.com
1132 Budapest, Victor Hugo u. 2-4. Telefon/Fax: (061) 239-90-39