.
Hírek
2015. November 28. Saturday 10:26
 
 
Vállalkozóvá válást elősegítő pályázatok várhatók! Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 11
GyengeJó 

Image Két vállalkozóvá válást elősegítő program indítását is tervezik - derült ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) sajtótájékoztatóján, április 18-án.

Két vállalkozóvá válást elősegítő program indítását tervezik - derült ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár sajtótájékoztatóján, április 18-án.Az államtitkár két program elindulását jelentette be:


1. Fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázat - Új Széchenyi Terv (ÚSZT)

A pályázat a mikrovállalkozást alapítani szándékozó fiatalok felkészítését, képzését, üzleti tervének elkészítését támogatja majd, emellett - üzleti tervük pozitív elbírálása esetén - maximum 3 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban is részesülhetnek induló költségeikre. A program forrása közel 7 milliárd Ft.

A pénzbeli támogatáson túl a fiatal vállalkozók segítséget kapnak a jogszerű és sikeres működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához, tanácsadásban és mentorálásban részesülnek a vállalkozás indítását követő 6 hónapban. Az e célra fordítható összeg 4,94 milliárd Ft.


2. Vállalkozóvá válást (önfoglalkoztatást) elősegítő támogatás - NGM-pályázat, Nemzeti Foglalkoztatási Alap

A konstrukció keretében támogatás annak nyújtható, akit a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként nyilvántart, vagy aki rehabilitációs járadékban részesül, és aki önmaga foglalkoztatását egyéni vállalkozás keretében, gazdasági társaság - a társaság tevékenységében személyesen közreműködő - tagjaként, mezőgazdasági őstermelőként oldja meg. Támogatásként 3 millió Ft-ig visszatérítendő, részben visszatérítendő vagy vissza nem térítendő kamatmentes tőkejuttatás nyerhető el pályázat útján. A programra több mint 1 milliárd Ft áll rendelkezésre.

A támogatás igénylésének feltétele, hogy a pályázó 20% önrésszel rendelkezzen. A támogatásra a munkaügyi központoknál lehet pályázni.

További információ: Nemzetgazdasági Minisztérium, web: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/foglalkoztataspolitikaert-elelos-allamtitkarsag/hirek/a-fiatalok-vallalkozova-valasat-segito-palyazat-indul

 
< Előző   Következő >


Advertisement
Jelenleg 3 vendég és 1 tag olvas minket
Szavazz te is!
Tervez-e pályázni a cége/szervezete a 2014-20-as időszakban?
 
Hasznos-e a pályázatíró?
 
Parnereink
Állásajánlatok Magyarországon
Jooble álláskereső
Advertisement
Advertisement
Hirdetés
Álláshirdetések.Eu

Álláshirdetés feladása ingyen!

Az Álláshirdetések.Eu ingyenesen teszi lehetővé álláshirdetések ingyenes feladását. A oldalt minden regisztrált felhasználó a saját felelősségére használhatja.

 
Pénzforrás PályázatPortál - hírek, információk a pályázatokról ; E-mail: penzforras@gmail.com
1132 Budapest, Victor Hugo u. 2-4. Telefon/Fax: (061) 239-90-39